Kantarellrisotto

 
Håll till godo - här kommer världens godaste risotto med kantareller, tryffel och parmesan. Jag använder skogschampinjoner till basen för att sedan smörsteka kantareller och toppa kalaset med.
 
Kantarellrisotto | 4 portioner
200 g skogschampinjoner
3 msk olivolja
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl arboriris
2 dl torrt, vitt vin
1,5 liter varm svamp- eller grönsaksbuljong
2 dl finriven parmesan
2-4 msk tryffelolja
2 msk olivolja
salt, svartpeppar
 
1 klick smör
150-200 g kantareller
 
Borsta av champinjonerna och riv den på den grövsta sidan av ett rivjärn. Stek i olivolja på hög värme.
Finhacka lök och vitlök och rör ner i stekpannan tillsammans med arboririset. Fräs i någon minut, sedan häller du i vinet och låter det koka in. Späd med lite buljong i taget under ständig omrörning i cirka 20 minuter.
 
Under tiden - Stek hela kantareller i en klick smör, salta och peppra efter smak. Passa på att hyvla lite flagor av parmesan till servering.
 
När all buljong är slut, smaka av riset och se om det är klart. Det ska gärna ha lite kärna kvar. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Till sist tillsätter du fint riven parmesan och 2 msk olivolja.
 
Servera med ruccola, hyvlad parmesan och smörstekta kantareller.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0