Linsgryta med halloumi

 
En vegetarisk gryta med inspiration från den indiska klassikern Daal.
 
Hotpot 
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl torkade gröna linser
2,5 dl kokosgrädde
1 msk socker
en skvätt lime
salt, svartpeppar
70 g färsk spenat
125 g coctailtomater
 
150 g halloumi
långkornigt ris
färsk persilja
 
Finhacka gul lök och vitlök. Skala och tärna sötpotatisen. 
Fräs löken i olja, tillsätt koriander, spiskummin och ingefära, och sedan sötpotatisen.
Fräs en minut eller så, tillsätt sedan vattten och grönsaksbuljong och låt koka 10 min med lock.
 
Addera linserna och kokosgrädden, smaka av med socker, lime, salt och svartpeppar. Låt koka tills linserna och sötpotatisen är mjuka, sedan rör du i lätt hackad spenat och kvartade tomater.
 
Servera med ris, halloumi och persilja. Varför inte lägg till picklad lök och en sås på creme fraiche och vitlök?
 

RSS 2.0