Potatis- och löksoppa

 
Förmodligen den billigaste maträtten i min receptbok, men toppa den med lite krutonger och parmesan så känns den genast lyxigare. Perfekt nu på hösten!
 
Potatis- och löksoppa | 4 portioner
500 g potatis
4 schalottenlökar
1 morot
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 stjälkar timjan
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
saften från 1/2 citron
salt, peppar, muscotnöt
 
Skala och skiva lök, potatis och morot. Fräs löken och moroten i lite smör och tills löken mjuknat, tillsätt därefter vatten, buljongtärning, timjan och vin. När buljongen löst sig adderar du potatisen och kokar den mjuk. Cirka 10-15 minuter.
 
Mixa soppan med stavmixer och tillsätt sedan creme fraichen. Rör ut och smaksätt sedan med salt, peppar, muscotnöt och citron.
 
Servera med krutonger som du gör av gammalt bröd, tärnat och stekt i i lite olivolja med salt och på slutet vitlök. Och kanske lite hyvlad parmesan. 

Glutenfritt

RSS 2.0