Glutenfritt pumpafröbröd

 
Pumpafrö i kombination med sötma från honung är en riktig fullträff.
Lätt att skära var det också. Riktigt gott med lite avokadoröra till!

INGREDIENSER
50 g jäst
2 1/2 dl fingerljummet vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk fiberhusk
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1 dl kesella/creme fraiche
2 rejäla matskedar honung
6 dl Fin mix, semper

GÖR SÅ HÄR
- Smula jästen i en bunke och tillsätt det ljumna vattnet. Rör ut tillsammans med saltet.
- Tillsätt därefter fiberhusk, rapsolja, pumpakärnor, kesella och honung och rör om.
- Rör sedan ner mixen och arbeta degen.
 
- Låt jäsa i 30 minuter på ett varmt ställe.
 
- Häll ner degen i en smord brödform och låt jäsa 30 minuter till. Sätt ugnen på 200 grader.
- Strö sedan på pumpakärnor ovanpå  och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.

Glutenfritt

RSS 2.0