Varm vitchoklad

 
Finns det något bättre än att värma sig med en kopp varm choklad efter en promenad i januarikylan? Här kommer ett recept med vit choklad istället, lite sötare. Välj så fin choklad du kan hitta!
 
INGREDIENSER
vit choklad, cirka 25 gram
2,5 dl mjölk
vispgrädde
 
GÖR SÅ HÄR
- Värm mjölken i en kastrull, vispa hela tiden.
- När mjölken är varm, rör ut chokladen.
- Toppa med vispgrädde och vit choklad.
 

Glutenfritt pumpafröbröd

 
Pumpafrö i kombination med sötma från honung är en riktig fullträff.
Lätt att skära var det också. Riktigt gott med lite avokadoröra till!

INGREDIENSER
50 g jäst
2 1/2 dl fingerljummet vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk fiberhusk
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1 dl kesella/creme fraiche
2 rejäla matskedar honung
6 dl Fin mix, semper

GÖR SÅ HÄR
- Smula jästen i en bunke och tillsätt det ljumna vattnet. Rör ut tillsammans med saltet.
- Tillsätt därefter fiberhusk, rapsolja, pumpakärnor, kesella och honung och rör om.
- Rör sedan ner mixen och arbeta degen.
 
- Låt jäsa i 30 minuter på ett varmt ställe.
 
- Häll ner degen i en smord brödform och låt jäsa 30 minuter till. Sätt ugnen på 200 grader.
- Strö sedan på pumpakärnor ovanpå  och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.

Mandelköttbullar

 
Riktigt goda köttbullar i tomatsås. Man kan finhacka mandeln men bitarna blir ganska hårda, så jag rekommenderar att mala den istället. Färsk timjan är a och o.
 
INGREDIENSER
köttbullar
400 g köttfärs
2 msk pesto
1/2 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
1 dl mandel
1 tsk honung
1/2 dl grädde
salt, peppar
färsk timjan
 
sås
125 g körsbärstomater, halverade
500 g passerade tomater
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
olivolja
färsk timjan
salt, peppar, honung
 
GÖR SÅ HÄR
- Hacka lök och fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja, tillsätt sedan körsbärstomaterna. Låt puttra och tillsätt passerade tomater, salt, peppar, honung & timjan. Låt stå på spisen på svag värme.
 
- Rör samman ägget, pesto, ost, salt, peppar, pressad vitlök, finhackad timjan, mald mandel, honung & grädde. Blanda tillsist ner färsen och rulla ut till köttbullar.
 
- Stek köttbullarna i olivolja och lite lite smör på medelvärme.
 
- Koka pasta och häll av när den är al dente. Häll tomatsåsen över köttbullarna och servera med mald mandel ovanpå.
 
 
 

RSS 2.0