Fransk björnbärskaka

 
Sockerkaksliknande, luftig, smörig. Strö över säsongens bär.

Fransk björnbärskaka
2 ägg 
2 dl socker
2 1/4 dl glutenfri mix
1/2 tsk bakpulver
en knivsudd salt
200 g frysta björnbär
100 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med fasta kanter, en pajform eller braspanna.
Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Blanda samman mix, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner i äggsmeten.
Bred ut smeten i formen och strö över bären. Hyvla över smöret.
Grädda kakan mitt i ugnen i 35 minuter.

Glutenfria Amerikanska pannkakor

 
Luftiga, frasiga, amerikanska pannkakor. Nästan lite för enkelt!
I detta receptet har jag använt mig av Semper Fin mix.

Amerikanska pannkakor | 2-3 portioner
3 dl mjölk
3-4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ekologiska ägg
2 msk smält smör
 
smör att steka i 
1 liter jordgubbar
lönnsirap
 
Sikta ner mjölmixen i en skål och vispa samman med mjölken. Vispa därefter i bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget och avsluta med det smälta smöret.
Låt svälla en 15 minuter, om smeten inte känns tillräckligt fast kan du vispa ner lite mjöl i taget.
 
Stek pannkakorna på medellåg temperatur. Servera med jordgubbar och lönnsirap.
 
 

RSS 2.0