Bananbröd med valnötter

 
 
Glutenfritt bananbröd med valnötter och kardemumma. Superenkelt att göra och ett bra alternativ till att kasta de där bruna bananerna!
 
Glutenfritt bananbröd 
2 dl grov mjölmix
2 dl fin mjölmix
2 dl havregryn
2 dl valnötter
1 tsk kardemumma
2 msk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 mogna eller övermogna bananer
2 1/2 dl filmjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en brödform med olja.
Blanda alla torra ingredienser med grovhackade valnötter.
Mosa 2 bananer med en gaffel och rör ner i de torra ingredienserna
tillsammans med filmjölk.
 
Häll smeten i formen och halvera den sista bananen på längden. Lägg på toppen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

Glutenfritt

RSS 2.0