Portabello Carbonara

 
En glutenfri och vegetarisk variant på Pasta Carbonara, med grädde för extra krämighet

Portabellocarbonara | 4 port
500 g portabello svamp
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 msk soja
1 msk brynt schalottenfond
salt, cayennepeppar, rökt paprikapulver
 
Rensa svampen och skiva hälften. Stek hårt i olja och krydda med salt och paprikapulver. Ställ åt sidan.
Finhacka schalottenlök och dela resten av svampen i mindre bitar. Bryn tills gyllene i olja. Pressa i vitlök och fräs 1 minut, tillsätt därefter grädde, soja och fond. Låt koka samman 5 minuter. Smaksätt med cayennepeppar ocvh salt, späd eventuellt med pastavatten.
 
Servera med pasta, parmesan, den stekta svampen och gärna lite ruccola! 

Glutenfritt

RSS 2.0