Persikopaj

 
När jag provade detta var jag tvungen att använda burkpersikor eftersom det var
det enda som fanns på coop. Men använd färska om du kan få tag på det! En ny
uppdaterad bild kommer när jag bakat pajen med färska persikor.
 
INGREDIENSER
150 g smör
3-4 dl mjölmix
1 dl strösocker
1 knivsudd salt
 
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2-4 persikor, färska
lite limejuice
 
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret. Rör ihop 3 dl mjölmix, sockret & saltet i en bunke.
Rör ner smöret och tillsätt mer mjölmix om det behövs för en bra
konsistens.
- Tryck ut i en form och förgrädda på 200 grader i ca 15 min.

- Under tiden: Vispa philadelphiaosten och sockret. Tillsätt ett ägg i
taget och vispa försiktigt.
 
- Pressa i limejuice och häll sedan ner det hela i det förgräddade
pajskalet. 
- Skiva persikorna utan att skala dem och lägg i ett snyggt mönster
ovanpå.
 
- Grädda mitt i ugnen i 20 min.

Glutenfri Chokladbakelse.

 
Ja, vad ska man kalla detta underverk egentligen? Seg, krämig kladdkaka i
portionsform. Serveras lämpligen med ett glas mjölk till, eller två. Receptet
är detsamma som min ljuvliga kladdkaka, så välj själv storleken på formen!
 
INGREDIENSER
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl fin glutenfri mjölmix
4-5 msk kakao
100 g smält smör
1/2 dl sirap
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör ihop ägg, sirap och socker. Vispa inte!
3. Sikta i kakao & mjölmix genom en finmaskig sil.
4. Tillsätt smöret.
5. Häll smeten i portionsformar eller en vanlig springform.
6. Grädda portionsformarna i 20 minuter cirka, och en stor
form i 30 min.

Kyckling- & kokosgryta med mango

 
En väldigt god gryta som inte är särskilt svår att göra. Det går att utesluta
mangon. Krydda efter din egen smak och vad du har hemma! Den passar
lika bra en trött tisdag som en festlig fredag!
 
INGREDIENSER
4 kycklingfiléer (eller kycklinginnanlår)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk solrosolja
300 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
1 dl mangochutney
1 tsk salt
2 msk färskriven ingefära
1 tsk chili och lika mycket ingefära & honung
1/2 tsk timjan, paprikapulver
1/2-1 lime, juicen
1 mango
ris till fyra personer
 
GÖR SÅ HÄR
- Strimla kycklingen. Skala och strimla löken. Finhacka vitlök.
Bryn allt i oljan i en stekpanna. Lägg sedan över i en stor gryta.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney,
riven ingefära och resten av kryddorna. Smaka av med lime.
 
- Låt sjuda i 15 min tills kycklingen är genomstekt. Koka riset undet tiden.
- Skala, kärna ur och tärna mangon.
- Servera grytan med nykokt ris och mango på toppen!

Glutenfritt

RSS 2.0