Glutenfria våfflor.

 
Imorgon är det dags för våffeldagen! Vi tjuvstartade lite igår efter en dag på kolonin. Så himla gott! Vi åt vispgrädde och hemmagjord hallonsylt till.
 
INGREDIENSER
250-300 g glutenfri mjölmix
3/4 dl socker
175 g smält smör
6 dl laktosfri mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
GÖR SÅ HÄR
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet,
prova dig fram med mjölmixen då den inte är
som vanligt mjöl och lätt tjocknar.
- Låt svälla 30 min
- Grädda!

Spaghetti med kyckling, avokado, pesto & mozzarella.

 
Den perfekta lunchen! Ett riktigt hopkok av en bit överbliven kyckling, en avokadohalva, lite mozzarella och så den fantastiska valnötspeston. Receptet är som vanligt för fyra.
 
INGREDIENSER
Spaghetti
250 g mozzarella
2 avokados
2 överblivna kycklingfilér, färdiglagade
 
Valnötspesto
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 liten klyfta vitlök
3 msk valnötter
1 dl olivolja
1 msk parmesanost
salt, peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Börja med peston
Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
Tillsätt sedan parmesan, olivolja & valnötter.
Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.
 
Koka sedan upp pasta samtidigt som du fräser på kycklingen i lite olja.
Tärna mozzarellan och avokadon.

När pastan är färdig, häll av den och häll tillbaka i kastrullen.
Rör ner ett par matskedar pesto, sedan kycklingen, avokadon & mozzarellan.
Klart!

Högrevsburgare med rosmarinpotatis & aioli

 
Här har ni den. Högrevsburgaren. Med grevéost och pesto. Tillbehör? Sparrispotatis med rosmarin och en härlig aioli med skånsk senap. Recept på bröden hittar du här.
 
INGREDIENSER
Burgare
600 g högrevsfärs
3 msk hp sås
flingsalt, svartpeppar
 
Rosmarinpotatis
900 g sparrispotatis
färsk rosmarin
1 msk olivolja
flingsalt, svartpeppar
 
Aioli med skånsk senap
1 ägg
1 klyfta vitlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
cirka 2 dl rapsolja
2 msk skånsk senap
 
Tillbehör: Sallad, grevéost, tomatskivor, lök, pesto
 
GÖR SÅ HÄR
Burgare
Blanda varsamt ner hp-såsen och kryddorna i högrevsfärsen.
Forma sedan till burgare utan att trycka till för hårt. Salta och peppra ovanpå.
Stek på relativt hög värme. Eller varför inte grilla?
 
Rosmarinpotatis
Häll olivolja i botten på en braspanna. Skiva potatisarna och strö ut dem.
Ringa på lite mer olivolja, strö över salt, peppar och rosmarin. Sätt in i ugnen på 250 grader tills potatisarna börjar bli mjuka och får färg.
 
Aioli
Knäck ägget och tillsätt pressad vitlök, vitvinsvinäger, dikonsenap, salt och peppar.
Rör samman och börja sedan vispa med elvisp. Häll i oljan sakta i en tunn stråle tills den känns lagom fast. Blir den för tjock kan du spä med lite vatten samtidigt som du vispar.
Vispa ner den skånska senapen.
 
Att sätta samman burgaren ska väl inte vara några problem? Den funkar lika bra med bröd som utan!

Valnötspesto

 
En fin twist på pesto är ju valnötter istället för pinjenötter. Lite mer rustikt. 
Dessutom passar pesto till... ALLT. Godast blir det på hemodlad basilika.
 
INGREDIENSER
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 liten klyfta vitlök
3 msk valnötter
1 dl olivolja
1 msk parmesanost
salt, peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
Tillsätt sedan parmesan, olivolja & valnötter.
Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.
 
 
 
 

RSS 2.0