Glutenfria saffransbiscotti

 
 
Glutenfria saffransbiscotti är perfekt till adventsfikat!
Jag använder mig inte av blockchoklad utan lite finare mörk choklad för en extra god smak. I detta receptet använder jag Finax glutenfria mjölmix.
 
Saffransbiscotti
1 g saffran (två påsar)
75 g smör, rumstempererat.
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 ägg
1 msk maizena
1 dl sötmandel, grovhackad
60 g mörk choklad, grovhackad
1/2 tsk bakpulver
4 dl mjölmix
 
Pärlsocker
1 ägg till pensling
 
 
Mortla saffran med en tsk socker.
Vispa smör, socker, sirap och saffran fluffigt.
Vispa ner ägget.
Rör ner maizena, sedan mandel, choklad och bakpulver.
Blanda i mjölmixen, det kan ev behövas mer/mindre mjöl beroende på hur mjukt och varm smöret blivit.
 
Rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite.
Ställ in i frysen i 30 min och sätt igång ugnen på 225 grader.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsockret.
 
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, ta sedan ut plåten och när längderna svalnat lite skär du dem snett i lagom stora bitar. Rosta 5 min på varje sida så att de får fin färg.
 

Ingefärsshot

 
Rena rama hälsokuren. Jag har en flaska i kylen och tar en shot varje morgon. Inte nog med att den är bra mot förkylningar, den gör mig pigg också! Här passar jag på att slå ett slag för ekologiska citroner. Sötare, godare, mindre gifter.
 
Ingefärsshot
100 g ingefära
2 citroner
3 dl vatten
 
Skala och riv ingefäran fint. Pressa saften från citronerna och häll i en flaska som rymmer 1/2 liter. Låt citron och ingefära dra över natten, fyll sedan på med vatten.

Veganska dadeltryfflar

 
Samma koncept som snickerskakan nedan, fri från raffinerat socker, gluten, mjölk.
Supergoda att rulla antingen i kakao eller rostade sesamfrö.
 
Veganska tryfflar
2,5 dl salta jordnötter
10 urkärnade färska dadlar
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
ev lite havssalt
 
Mixa ingredienserna i en mixer, lämna gärna jordnötterna lätt mixade så att det blir lite crunchy.
Rulla till bollar och rulla dem sedan i kakao eller rostade sesamfrö. Förvara i kyl eller frys.

Glutenfritt

RSS 2.0