Somrig cheesecake med vit choklad.



Vad passar bättre på sommaren än en cheesecake toppad med nyplockade,
röda, vinbär. Den här är smaksatt med vit choklad och lime.

INGREDIENSER
20 glutenfria digestivekex (160 g)
100 g smör
1 lime
150 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia
1 dl creme fraiche
2 ägg 
socker efter behov. ca 0,5 dl.
 
GÖR SÅ HÄR
- Mixa digestivekex tills de pulveriserats. Smält smöret och blanda med
digestivekexen till en jämn smet.
- Tryck ut i en form och grädda i 175 grader i 10 min.
- Blanda philadelphia och creme fraiche till en jämn smet. Blanda i rivet
skal från limen. Bara zesten!
- Smält chokladen över vattenbad och rör ner i smeten.
- Smaksätt med vaniljsockret, socker & limejuice. 
- Vispa sedan i ett ägg i taget tills varje ägg är utvispade.
- Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 30 min.
 

Glutenfria kladdkaksmuffins



Glutenfria muffins är faktiskt inte så svåra att få till. Jag använde mig av en liten
cupcakes-plåt för att de inte skulle flyta ut, utan bli höga och fina. Och detta är
nog de finaste muffinsen jag gjort.

INGREDIENSER (8 st)
2 ägg
2,5 dl strösocker
100 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
0,5 dl sirap

GÖR SÅ HÄR
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Smält smöret och blanda i.
- Blanda samma övriga ingredienser i en skål bredvid innan
du blandar ner det i äggsmeten. Vispa till en jämn smet.
- Fyll formarna till hälften ungefär och tryck sedan ner ett hallon
i mitten.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10-12 minuter.
- Kom ihåg att muffinsen ska vara kladdiga inuti när du tar ut 
dem. Låt dem sedan svalna och servera med grädde.


RSS 2.0