Björnsbärsmuffins med vit choklad

 
Jag är skolad i klassiska muffinsrecept med vetemjöl och de tillvägagångssätten. Men som glutenintolerant måste man börja tänka annorlunda. Det här blev i alla fall riktigt goda glutenfria björnbärsmuffins med vit choklad. De höll sig saftiga och fina i flera dagar.
 
200 g smör
50 g glutenfritt mjöl
175 g mandelmjöl
250 g socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
6 ekologiska ägg
100 g vit choklad
200 g björnbär eller blåbär
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret på låg värme och låt svalna. 
Sikta ner den glutenfria mjölmixen i en skål tillsammans med vaniljsocker, bakpulver och fiberhusk. Rör sedan ner mandelmjölet och sockret, och tillsist smöret.
Separera äggvitorna i en ny skål, spara äggulorna i en skål till ett annat tillfälle. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, ca 2-3 minuter. Rör sedan ner äggvitorna i smeten, lite i taget så att den håller sig fluffig.
Häll sedan upp i 12 formar och tryck i bären och grovt hackad choklad.
 
Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0