Nässelsoppa med löktrav

 
Allt prat om nässlor och ramslök har gjort mig sugen på Nässelsoppa. Stötte på ett hav av nässlor och löktrav vid mammas koloni när vi grävde där i lördags, och plockade ihop en stor korg! Soppan passar som förrätt till fyra, dubbla receptet för huvudrätt.
 
INGREDIENSER
1 liter späda nässlor (eller toppskott)
1/4 liter löktrav
1 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 msk portvin
citronsaft från en halv citron
salt, peppar, lite tabasco
maizena
 
GÖR SÅ HÄR
Plocka bort stjälkarna och skölj sedan nässlorna och löktraven noggrant.
Fräs i smöret och tillsätt sedan vatten och buljong. Låt koka 5 minuter.
 
Tillsätt sedan grädden, vinet och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Red av soppan med maizena om det behövs.
 
Servera som den är eller med lite parmesanflagor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0