Vaniljglass med kolasås och hallon

 
Sommardesert som går att förbereda lång tid i förväg! Kombinationen av vaniljglass, kola och de syrliga hallonen är helt perfekt!
 
INGREDIENSER
vaniljglass
5 äggulor
2,5 dl laktosfri grädde
2,5 dl laktosfri mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl socker
 
kolasås
1 dl grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl sirap
 
hallon
 
GÖR SÅ HÄR
vaniljglass
- Vispa 0,5 dl socker med äggulorna luftigt.
- Värm sedan 1 dl socker, grädden och mjölken på medelhög värme tillsammans med vaniljstången som du halverat.
- Precis innan det nått kokpunkten tar du av kastrullen från plattan och vispar ner gräddmjölken i äggblandningen. Rör hela tiden och låt sedan svalna. Lyft ur vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Kör smeten i glassmaskin cirka 30 min eller tills den stelnat. Frys in i 2-3 timmar.
 
kolasås
- Rör samman grädde, socker, vaniljsocker och sirap i en kastrull.
- Koka upp och låt puttra i 5 minuter. 
- Häll sedan upp i en ren burk.

Kommentarer
Postat av: oscar

Var kan man köpa ett sådant glas som kolasåsen är i? allting ser supergott ut förresten, ska lätt göra :)

2014-06-29 @ 19:47:55
URL: http://enbloggommat.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0