Räksoppa

 
En trevlig förrätt med strimlad purjolök och morot till. Varför inte en god glutenfri baguett och lite olivolja till det? Passar både till nyår och andra tillställningar. Riktigt krämig och god!
 
Räksoppa | 4 portioner
500 g räkor med skal
1 gul lök
1 morot
1/3 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
3 dl vitt vin
1/2 dl konjak
vatten
3 dl grädde
vitpeppar, salt
 
Skala räkorna och ställ dem åt sidan. Spara skalen. Skala och grovhacka lök, vitlök, purjolök och morot.
Fräs räkskalen i olja och smör och tillsätt därefter grönsakerna, tomatpurén, örterna, paprikapulver och en nypa salt. Fräs rejält och häll sedan på vinet och konjaken. 
Fyll på med vatten så det täcker, koka sedan upp och låt sjuda 15 minuter.
 
 Sila sedan av skalen och koka ner. Häll på grädden och låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, vin och konjak.
 
Servera soppan med räkorna i botten av varsin skål, lägg även i lite finstrimlad purjolök och morot och toppa med soppan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0