Hemmagjord chokladpudding

 
 
Chokladpudding är verkligen en barndomsfavorit, självklart i pulverform. Men så kom jag på den briljanta idén att göra chokladpuddingen hemma från grunden, och det ångrar jag inte. Det gick hur fort som helst och den blev helt perfekt. En enkel juldessert helt enkelt!
 
Glutenfri Chokladpudding / 4 portioner
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 dl socker
2 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk 
1 dl vispgrädde
2 äggulor
50 gram mörk choklad (70%), grovhackad

Vispad grädde
Riven choklad
 
Vispa samman majsstärkelse, kakao, socker och vaniljsocker i en kastrull. Vispa ut alla klumpar.
Blanda i grädden till en jämn smet och tillsätt sedan äggulorna och mjölken. 
Sätt kastrullen på spisen på medelhög värma och rör hela tiden så att den inte bränner fast.
Vispa tills puddingen börjat tjockna, ta sedan av kastrullen från värmen och rör ner den mörka chokladen. När den smält har du en glansig pudding redo att hällas upp i portionsglas. Låt svalna i kylskåp.

Servera med vispgrädde och riven choklad. 
 

Kommentarer
Postat av: Thea @ Baking Magique

Vilka fina bilder och chokladpuddingen ser helt underbar ut! :)

2014-12-10 @ 10:11:19
URL: http://www.bakingmagique.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0