Lemoncurd på ekologiska citroner

 
Tänkte försöka mig på att göra egen lemoncurd, och det visade sig vara hur enkelt som helst. Jag hade ekologiska citroner och ägg hemma vilket verkligen förhöjde curden. Nästa steg är att göra den helt ekologisk!
 
INGREDIENSER
2 små ekologiska citroner
3 ekologiska ägg
2 dl strösocker
100 g smör
 
GÖR SÅ HÄR
- Blanda ägg och socker i en skål som tål hög värme.
- Riv citronskalet så fint det bara går, rör ner tillsammans med citronsaften
i skålen.
- Värm sedan över vattenbad och rör om ofta. Låt stå i cirka 20 min.
- Curden är färdig när den tjocknat.
- Ta av från värmen och vispa ut smöret.
- Låt svalna och häll sedan upp i en ren burk.

Glutenfria björnbärscupcakes

 
 
Idag bakade jag något så gott och fantastiskt som björnbärscupcakes!
Hur enkelt som helst, och de blir riktigt goda och saftiga. Fungerar både 
med färska och frusna björnbär! Jag använde 3 björnbär i varje form och
toppade med ett.
 
INGREDIENSER
125 g smör
1,5 dl mjölk, laktosfri
2 ägg
2 dl socker
4,5 dl glutenfri mjölmix (finax röda paket)
2 tsk bakpulver
2 sk vaniljsocker
 
björnbär, frusna
 
frosting
100 g smör (rumstempererat)
100 g philadelphia
3 dl florsocker
 
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret och rör sedan ned mjölken.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Sila ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt
men ordentligt.
- Rör ner smör+mjölk till en jämn smet.
 
- Häll smeten i formar i en muffinsplåt och tryck i cirka
3 björnbär i varje.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter cirka.
 
- Under tiden muffinsen svalnar, vispa ihop frostingen.
- Spritsa sedan ut på de avsvalnade muffinsen och dekorera
med färska björnbär!

Sommartårtan á la Pavlova

 
Imponera med sommarens godaste tårta. Svår? Nja. Enklare än vad den ser ut att vara! Det blir en halv liter glass, men det går bra att köpa färdig också. Marängen och glassen kan göras några dagar i förväg.


INGREDIENSER
maräng
3 äggvitor rumstempererade 
2 dl socker
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
 
vaniljglass
5 äggulor
2,5 dl laktosfri grädde
2,5 dl laktosfri mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl socker
 
50 g vit choklad
1/2 dl jordgubbar
2 dl vispgrädde
 
GÖR SÅ HÄR
vaniljglass
- Vispa 0,5 dl socker med äggulorna luftigt.
- Värm sedan 1 dl socker, grädden och mjölken på medelhög värme tillsammans med vaniljstången som du halverat.
- Precis innan det nått kokpunkten tar du av kastrullen från plattan och vispar ner gräddmjölken i äggblandningen. Rör hela tiden och låt sedan svalna. Lyft ur vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Kör smeten i glassmaskin cirka 30 min eller tills den stelnat. Frys in i 2-3 timmar.
 
maräng
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska mer eller mindre kunna vända skålen upp och ner. Vispa hela tiden.
- Häll sedan ner lite socker i taget under konstant vispande tills smeten är så hård att du kan vända skålen upp och ner.
- Rör då ner maizena och citronsaft.
- Fyll en sprits med marängvispet och spritsa sedan ut till en tårtbotten på ett bakplåtspapper. Jag ritade först upp en cirkel på pappret.
 
- Grädda sedan på 150 grader i 30 min, sänk sedan till 100 grader i ytterligare 30-60 min. Stäng sedan av ugnen och låt bottnen stå kvar till ugnen är helt sval.
 
Sätta ihop tårtan
- Skölj, noppa och skiva jordgubbarna. Vispa grädden. Riv vit choklad med en osthyvel.
- Placera marängbottnen på ett fat och skeda på vaniljglassen.
- Bred på ett lager grädde ovanpå, och strö sedan över den vita chokladen.
- Tillsist - placera jordgubbarna på toppen av skapelsen och servera genast!

Glutenfritt

RSS 2.0