Vit choklad & vaniljcookies

 
Glutenfria cookies som är så där spröda, lite sega och väldigt goda!
Jag använde mig av finax mjölmix.
 
INGREDIENSER
100 g smör
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 2,5 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk salt
100 g vit choklad, grovhackad.
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader. 
Tärna smöret i en skål och addera farinsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills det blivit mjukt och lättarbetat. Rör sedan i ägget.
Blanda mjölmix med salt och rör ner. Konsistensen ska vara fast. Rör till sist ner den vita chokladen.
 
Rulla små bollar av smeten och lägg dem på bakplåtspapper med stort mellanrum.
Grädda 10-15 minuter mitt i ugnen.

Kalljäst bröd

 
Efter att ha bakat kalljästa bullar varje vecka på sistone var det dags för ett nytt experiment. Ett kalljäst bröd storlek large. Hällde i en matsked torkade ringblomsblad vilket man såklart kan utesluta. Supergott blev det!
 
INGREDIENSER
25 g jäst
1 stor matsked honung
1/2 l kallt vatten
1 tsk salt
cirka 1,1 liter mjölmix

GÖR SÅ HÄR
Rör ihop ingredienserna. Prova dig fram med mixen. jag använde sempers mix med fibrer.
Låt stå i kyl under plastfolie under natten.

På morgonen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stjälp upp degen på bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Frys ner brödet samma dag så hinner det inte bli torrt.

Snickerskaka

 
Här får ni receptet på min glutenfria snickerskaka som för övrigt är helt fantastiskt.
Skär i små eller stora bitar beroende på hur mycket socker du klarar av!

INGREDIENSER
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
7-8 dl glutenfria cornflakes
150 g mörk blockchoklad

GÖR SÅ HÄR
- Värm jordnötssmöret, vaniljsockret, sockret och sirapen på svag värme.
Rör hela tiden.
- Ta av från värmen och blanda ner cornflakesen. Bred ut i en form.
- Smält chokladen och bred över.
- Efter några timmar i kyl, skär i lagom stora bitar!

White Chocolate Cheesecake Pie

 
Denna fantastiska sommartårta! Med en botten av pajdeg, vitchokladcheesecake som fyllning och hösthallon på toppen. Passar precis lika bra för att pigga upp en trött vinterdag.

INGREDIENSER
botten
150 g smör
3-4 dl ljus mjölmix
1 dl socker
1 knivsudd salt
 
fyllning
1 1/2 gelantinblad
250 g vit choklad
400 g philadelphia 
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl laktosfri vispgrädde
1 lime
 
Hallon att dekorera med
 
GÖR SÅ HÄR
botten
- Smält smöret och blanda med socker, mjölmix och salt.
- tryck ut i en form och grädda i 200 grader i 10-15 min. Låt svalna. 
 
fyllning
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
- Vispa philadelphia, socker &  vaniljsocker till en slät smet.
- Kör i lite limejuice (ca 1 msk, smaka av) och limezest.
 
- Vispa grädden fast.
 
- Smält chokladen och rör sedan i gelantinbladen. Vänd ner i cremecheesesmeten och rör ut ordentligt.
- Vänd sedan ner grädden.
 
- Häll på vitchokladsmeten på bottnen. Låt stå i kylskåp i två timmar. Dekorera sedan med hallon.
 
 
 

Glutenfria kalljästa "tullebullar"


Är uppväxt på dessa bullar, på den tiden jag tålde gluten. Häromdagen provade jag att göra dessa igen fast med glutenfri mix, resultatet var nästa detsamma! Grymt goda. Det fina med dem är att du förbereder kvällen innan och låter dem jäsa under natten, sedan bakar du ut dem under morgonen.
 
INGREDIENSER
25 g jäst
1 stor matsked honung
1/2 l kallt vatten
1 tsk salt
cirka 1,1 liter mjölmix

GÖR SÅ HÄR
Rör ihop ingredienserna. Prova dig fram med mixen. Jag tog lite olika av de jag hade hemma.
Låt stå i kyl under plastfolie under natten.

På morgonen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Klicka ut degen till cirka 12 bullar på bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 15 min.
 

Glutenfritt

RSS 2.0