Glutenfria våfflor.

 
Imorgon är det dags för våffeldagen! Vi tjuvstartade lite igår efter en dag på kolonin. Så himla gott! Vi åt vispgrädde och hemmagjord hallonsylt till.
 
INGREDIENSER
250-300 g glutenfri mjölmix
3/4 dl socker
175 g smält smör
6 dl laktosfri mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
GÖR SÅ HÄR
- Blanda alla ingredienser till en jämn smet,
prova dig fram med mjölmixen då den inte är
som vanligt mjöl och lätt tjocknar.
- Låt svälla 30 min
- Grädda!

Spaghetti med kyckling, avokado, pesto & mozzarella.

 
Den perfekta lunchen! Ett riktigt hopkok av en bit överbliven kyckling, en avokadohalva, lite mozzarella och så den fantastiska valnötspeston. Receptet är som vanligt för fyra.
 
INGREDIENSER
Spaghetti
250 g mozzarella
2 avokados
2 överblivna kycklingfilér, färdiglagade
 
Valnötspesto
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 liten klyfta vitlök
3 msk valnötter
1 dl olivolja
1 msk parmesanost
salt, peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Börja med peston
Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
Tillsätt sedan parmesan, olivolja & valnötter.
Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.
 
Koka sedan upp pasta samtidigt som du fräser på kycklingen i lite olja.
Tärna mozzarellan och avokadon.

När pastan är färdig, häll av den och häll tillbaka i kastrullen.
Rör ner ett par matskedar pesto, sedan kycklingen, avokadon & mozzarellan.
Klart!

Valnötspesto

 
En fin twist på pesto är ju valnötter istället för pinjenötter. Lite mer rustikt. 
Dessutom passar pesto till... ALLT. Godast blir det på hemodlad basilika.
 
INGREDIENSER
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 liten klyfta vitlök
3 msk valnötter
1 dl olivolja
1 msk parmesanost
salt, peppar
 
GÖR SÅ HÄR
Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
Tillsätt sedan parmesan, olivolja & valnötter.
Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.
 
 
 
 

Glutenfritt

RSS 2.0