Morotskakscupcakes



Den näst bästa sommarbakelsen enligt mig är morotskakscupcakes med 
frosting och nyplockade vinbär. De här uppskattades av alla på min 20-års
fest och är väl värda ett försök! Det blir 12 st cupcakes.
 
INGREDIENSER
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl matolja
3 dl rivna morötter

GLASYR
50 g smör
150 g philadelphia
3 dl florsocker
 
GÖR SÅ HÄR
- Vispa ägg och socker.
- Blanda övriga torra ingredienser och rör ner dem i smeten.
- Tillsätt morötterna och matoljan sist.
- Sätt ner muffinsformar i en cupcakes-plåt och häll ner smeten.
- Grädda i 200 grader i 15 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa sedan ut på cupcakesen. Strö över nyplockade vinbär!

Pilgrimsmusslor med basilikasås.




En väldigt enkel förrätt som inte kräver mycket planering eller ingredienser 
men som fortfarande känns väldigt lyxig. Servera lite bubbel till! Receptet
är lånat av Monika Ahlberg.

INGREDIENSER
Pilgrimsmusslor
1 stor näve basilika
1 klyfta vitlök
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
salt

GÖR SÅ HÄR
- Mixa basilika och vitlök.
- Tillsätt sedan vinägern, oljan & salt. Jag valde att göra min sås tunn.
- Torka av pilgrimsmusslorna och stek dem sedan i olja i en het panna
någon minut på varje sida.
- Servera med basilikasåsen.


Glutenfritt

RSS 2.0