Vegansk snickerskaka

 
Hör och häpna: Glutenfri, mejerifri, fri från raffinerat socker, vegansk, raw. Bäst av allt? Detta är nog den godaste kakan jag bakat i mitt liv. Eller vad sägs om karamell, choklad, jordnötter och lite havssalt?
 
Understa lagret
2,5 dl salta jordnötter
10 urkärnade färska dadlar
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
 
Mixa ingredienserna lätt, jag tycker om när det är lite jordnötsbitar kvar.
Bred ut i en form täckt med bakplåtspapper. Min form var cirka 15x20 cm.
Ställ in i frysen.
 
Mellersta lagret
1,5 dl jordnötssmör, osötat men gärna saltat
10 urkärnade färska dadlar
1/2 dl kallpressad kokosolja
en knivsudd salt
 
Mixa ingredienserna till en jämn smet. Smaka av med saltet.
Bred på det understa lagret och ställ tillbaka i frysen.
 
Översta lagret
0,75 dl kokosolja
5 msk kakao
1 tsk honung
 
Smält kokosoljan på låg värme och blanda sedan ner honung och kakao.
Låt svalna lite och häll sedan över formen. Bred ut till ett jämnt lager.
 
Låt kakan stå kvar i frysen, och efter 1-2 timmar kan du skära mindre bitar.
Förvaras i frysen.

Glutenfritt

RSS 2.0