Grillad sparris med parmesan

 
Detta är knappt ett recept, men jag delar ändå med mig. Så fantastiskt gott i sparrissäsong!
 
INGREDIENSER
nyskördad sparris
olivolja
salt, peppar
parmesanost

GÖR SÅ HÄR
Skölj sparrisen och skär bort det stabbiga längst nere.
Ringa olivolja över sparrisen och strö på salt och peppar.
Grilla cirka 10 minuter på hög värme, servera sedan med hyvlad parmesanost.

23 Mars - Första dagen på vår koloni

 
"Första dagen på kolonin, vilket kaos! Ogräs, torrt, nästan mer gräsmatta än jord. Projekt lufta jord startade och vi satte dessutom årets första potatis, Amardine blev det. Mammas favorit. Selmade visade hur det skulle gå till "odlingsögat ska vara uppåt!" och jag gjorde precis som hon sa, syrran kan. Solen tittade fram till slut och så hämtade vi en rullebör med punka. Fikade på bullar från Söderberg & Sara och såg framför oss hur rabarbern snart skulle räcka till en paj eller så."
 
 
 

Nässelsoppa med löktrav

 
Allt prat om nässlor och ramslök har gjort mig sugen på Nässelsoppa. Stötte på ett hav av nässlor och löktrav vid mammas koloni när vi grävde där i lördags, och plockade ihop en stor korg! Soppan passar som förrätt till fyra, dubbla receptet för huvudrätt.
 
INGREDIENSER
1 liter späda nässlor (eller toppskott)
1/4 liter löktrav
1 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
2 msk portvin
citronsaft från en halv citron
salt, peppar, lite tabasco
maizena
 
GÖR SÅ HÄR
Plocka bort stjälkarna och skölj sedan nässlorna och löktraven noggrant.
Fräs i smöret och tillsätt sedan vatten och buljong. Låt koka 5 minuter.
 
Tillsätt sedan grädden, vinet och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Red av soppan med maizena om det behövs.
 
Servera som den är eller med lite parmesanflagor.
 
 

Glutenfritt

RSS 2.0