Glutenfria pannkakor

 
Finns det en bättre frukost än pannkaksfrukost? Jag gör mina pannkakor mjölkfria och glutenfria och äter helst med lite grädde och blåbär eller bara äpplekompott. 
 
Glutenfria pannkakor | 
4,5 dl mandelmjölk
3 ägg
3 dl mjölmix
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
20 g smält, mjölkfritt smör
 
Sila mjölet genom en finmaskig sil. Vispa ner lite mjölk i taget tills smeten är klumpfri. Vispa sedan ner salt och vaniljsocker. Vispa ner ett ägg i taget. Rör till sist ner smöret.
 
Stek på medelvärme tills de blivit gyllenbruna.
Servera med allt som är gott!
 

Äpplekompott med bourbonvanilj

 
 
Äpplekompott passar till ca allt. Jag brukar äta den till pannkakor, havregrynsgröt eller som del i en dessert.
 
Äpplekompott | 1 l
10 äpplen
1/2 vaniljstång
3 dl socker
1 citron
 
Skala och tärna äpplena. Lägg i en kastrull och addera vaniljstång som du delat på hälften, socker och citron. Tillsätt ev lite vatten så att kompotten inte bränner fast i botten av grytan. Låt koka cirka 15 min på medel till låg värme. 
 
Fyll glasburkar med kokande vatten och låt stå några minuter. Häll av vattnet och häll i kompotten. Låt svalna, försvara sedan i kylen eller frysen.

Glutenfritt

RSS 2.0