Äpplekompott med bourbonvanilj

 
 
Äpplekompott passar till ca allt. Jag brukar äta den till pannkakor, havregrynsgröt eller som del i en dessert.
 
Äpplekompott | 1 l
10 äpplen
1/2 vaniljstång
3 dl socker
1 citron
 
Skala och tärna äpplena. Lägg i en kastrull och addera vaniljstång som du delat på hälften, socker och citron. Tillsätt ev lite vatten så att kompotten inte bränner fast i botten av grytan. Låt koka cirka 15 min på medel till låg värme. 
 
Fyll glasburkar med kokande vatten och låt stå några minuter. Häll av vattnet och häll i kompotten. Låt svalna, försvara sedan i kylen eller frysen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0