Marängsvissburkar!

 
Har ju aldrig lyckats släppa min förkärlek till marängsviss. Denna gången kommer de i små glasburkar vilket förhöjer ännu ett steg!
 
INGREDIENSER
maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker

vaniljglass
5 dl grädde
2,5 dl mjölk
5 gulor från stora ägg
2 1/4 dl socker
1 vaniljstång
 
chokladsås
1 dl vatten
1 dl socker
3/4 dl kakao
 
GÖR SÅ HÄR
maräng
- vispa äggvitorna tills de börjar skumma.
- tillsätt sedan sockret, lite i taget. Vispa tills du kan vända skålen upp och ner.
- Klicka/spritsa ut på bakplåtspapper och grädde mitt i ugnen, 1 timme 100 grader.
 
vaniljglass
- Koka upp grädde och mjölk med vaniljstång som delats på längden.
- Låt stå och dra medan du vispar äggulorna med socker till ett skum över vattenbad.
- Häll sedan i grädden och mjölken och hetta upp tills det nästan kokar.
- Lyft ur vaniljstången och kör sedan glassen i glassmaskin.
 
chokladsås
- blanda ingredienserna i en kastrull.
- Koka upp och låt koka i cirka 15 min.
- Låt sedan svalna något.
 
Varva sedan glass, chokladsås, maränger, en skivad banan och lite hallon i glasburkar. Klart! perfekt till picnic men bör förtäras genast!

Glutenfria chokladbiskvier

 
Här kommer återigen receptet på mina glutenfria chokladbiskvier!
De är väldigt underskattade, fantastiskt goda och glutenfria på den
naturliga vägen. Kolla mandelmassan bara!
 
INGREDIENSER
150 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita

1 äggula
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

100 g ljus eller mörk blockchoklad

GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan fint på ett rivjärn.
- Blanda samman med sockret och äggvitan till en jämn smet.
- Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt, ca 2 cm i diameter är lagom.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 min och låt sedan svalna lite innan du tar av dem från bakplåtspappret.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- Vispa tillsist ner äggulan.
- När kakorna har svalnat brer du på smörkrämen på dess undersida,
sedan doppar du dem i smält choklad.
- Låt svalna i kylskåp.

Glutenfritt

RSS 2.0