Glutenfria chokladcupcakes

 
Helt fantastiska och enkla chokladcupcakes med en supergod frosting.
Jag använde bikarbonat, och det funkade hur bra som helst! Jag gjorde
min frosting ganska lös, men följer du receptet så blir den hårdare.
 
INGREDIENSER
125 g margarin
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
4 dl Finax glutenfria Mjölmix (den röda)
2 tsk bakpulver (eller 1 tsk bikarbonat)
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
frosting
150 g philadelphia
50 g smör
1 msk kakao
3 dl florsocker
 
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret och häll sedan i mjölken.
- Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner.
- Tillsätt smöret+mjölken och blanda försiktigt. 
- Häll smeten i muffinsformar (2/3) som du placerat i en cupcakesplåt.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 16 minuter.
- Låt cupcakesen svalna och rör ihop frostingen.
- Spritsa!

Glutenfri Citronmarängpaj.

 
Citronmarängpaj är inte det lättaste man kan ge sig på, men definitivt något
av det godaste. Jag tycker inte om när syran tar över sötman, och har därför
i lite mer socker i fyllningen. Prova dig fram!

INGREDIENSER
pajdeg
150 g smör, rumstempererat
3 dl glutenfri mjölmix
ca 2 msk vatten
 
fyllning
2 ägg 
dl florsocker 
2 st citroner 
75 g smör
 
maräng
4 äggvitor, rumstempererade
1 dl strösocker
 
GÖR SÅ HÄR
- Skär smöret i mindre bitar och arbeta samman med mjölet. Rekommenderar att använda plasthandskar så slipper man överdrivet klet. Häll i lite vatten om det behövs för att degen ska kunna arbetas samman.
 
- Kavla ut degen och klä en pajform med den. Gärna med låg kant.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 175 grader i 10 minuter eller tills det fått färg.
 
- Smält smöret till fyllningen. Vispa äggen lite lätt med ballongvisp.
- Sikta i florsockret genom en finmaskig sil så att det inte bildas klumpar.
- Pressa ner saften från två citroner och blanda i det smälta smöret när det svalnat.
 
- Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i 15-20 min på 175 grader tills fyllningen stelnat.
- Låt sedan pajen svalna och ändra ugnen till grill, höj till 200 grader.
 
- Vispa äggvitorna tills de börjar skumma, häll sedan i lite socker i taget. Marängen är färdig när du kan vända skålen upp och ner utan att den glider ur.
 
- Bred sedan på marängen på pajen och grädda pajen till marängen börjar bli gyllenbrun, cirka 10 min.

Glutenfritt

RSS 2.0