Glutenfri Citronmarängpaj.
Citronmarängpaj är inte det lättaste man kan ge sig på, men definitivt något
av det godaste. Jag tycker inte om när syran tar över sötman, och har därför
i lite mer socker i fyllningen. Prova dig fram!
INGREDIENSER
av det godaste. Jag tycker inte om när syran tar över sötman, och har därför
i lite mer socker i fyllningen. Prova dig fram!
INGREDIENSER
pajdeg
150 g smör, rumstempererat
3 dl glutenfri mjölmix
ca 2 msk vatten
fyllning
2 ägg
3 dl florsocker
2 st citroner
75 g smör
3 dl florsocker
2 st citroner
75 g smör
maräng
4 äggvitor, rumstempererade
1 dl strösocker
GÖR SÅ HÄR
- Skär smöret i mindre bitar och arbeta samman med mjölet. Rekommenderar att använda plasthandskar så slipper man överdrivet klet. Häll i lite vatten om det behövs för att degen ska kunna arbetas samman.
- Kavla ut degen och klä en pajform med den. Gärna med låg kant.
- Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 175 grader i 10 minuter eller tills det fått färg.
- Smält smöret till fyllningen. Vispa äggen lite lätt med ballongvisp.
- Sikta i florsockret genom en finmaskig sil så att det inte bildas klumpar.
- Pressa ner saften från två citroner och blanda i det smälta smöret när det svalnat.
- Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i 15-20 min på 175 grader tills fyllningen stelnat.
- Låt sedan pajen svalna och ändra ugnen till grill, höj till 200 grader.
- Vispa äggvitorna tills de börjar skumma, häll sedan i lite socker i taget. Marängen är färdig när du kan vända skålen upp och ner utan att den glider ur.
- Bred sedan på marängen på pajen och grädda pajen till marängen börjar bli gyllenbrun, cirka 10 min.
Kommentarer
Postat av: Jasmine
Mums, citron och maräng är en så ljuvlig kombination!
Kram
Trackback