Glutenfria chokladcupcakes
Helt fantastiska och enkla chokladcupcakes med en supergod frosting.
Jag använde bikarbonat, och det funkade hur bra som helst! Jag gjorde
min frosting ganska lös, men följer du receptet så blir den hårdare.
Jag använde bikarbonat, och det funkade hur bra som helst! Jag gjorde
min frosting ganska lös, men följer du receptet så blir den hårdare.
INGREDIENSER
125 g margarin
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
4 dl Finax glutenfria Mjölmix (den röda)
2 tsk bakpulver (eller 1 tsk bikarbonat)
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
frosting
150 g philadelphia
50 g smör
1 msk kakao
3 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret och häll sedan i mjölken.
- Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner.
- Tillsätt smöret+mjölken och blanda försiktigt.
- Häll smeten i muffinsformar (2/3) som du placerat i en cupcakesplåt.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 16 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 16 minuter.
- Låt cupcakesen svalna och rör ihop frostingen.
- Spritsa!
- Spritsa!
Kommentarer
Trackback