Glutenfritt bröd med äpple och frön
Det här är verkligen livets bröd. Mörkt, fyllt med nyttigheter och magiskt gott!
Mörkt bröd med äpple
2 dl havregryn
1 msk sirap t.ex. dadelsirap
5 dl filmjölk
1 äpple, skalat och rivet
1 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1 msk chiafrö
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
3 dl grov glutenfri mjölmix
4-5 dl glutenfri mjölmix
kanel att strö över
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform. Blanda havregryn, sirap, rivet äpple och filmjölk i en bunke eller köksassistent. Rör ner solrosfrö, pumpafrö och chiafrö. Sedan salt och bakpulver.
Rör först ner den grova mjölmixen och sedan den andra ljusare mjölmixen, en deciliter i taget. Smeten ska inte vara torr utan mer krämig och geggig!
Smörj en form med olja och häll över brödsmeten. Strö över kanel och grädda i nedre delen av ugnen i 50 min. Låt svalna något innan du tar loss brödet ur formen. Skär upp efter någon timme och frys ner!
Kommentarer
Trackback