Carrot cake bites

 
Morotskaksbollar. Wow. Raw, veganska, glutenfria, mjölkfria. 
Du kan byta pecannötter mot mandel, när det kommer till nötsmöret så funkar vilket om helst - mandelsmör, cashewsmör, jordnötssmör. 
 
Morotskaksbollar | ca 10 st
1 dl glutenfria havregryn
1/2 dl mandlar
1/2 dl riven kokos
1/2 dl pecannötter
1 finriven morot
3 tsk nötsmör
1 dl dadlar, urkärnade
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma, ett unns kanel, ingefära och salt
3 msk kokosolja att glasera bollarna i
 
Mixa havregryn och mandel till ett mjöl. Addera kokos, pecannötter, morot, nötsmör, dadlar, kakao, vanilj och kryddor.
Mixa till en fast deg, tillsätt några droppar vatten om degen inte går ihop. 
Rulla till bollar och kyl. Värm kokosoljan på låg temperatur och rulla bollarna. Ställ i frysen 10 min och rulla en gång till. Överbliven olja kan du droppa över. Förvara kallt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0