Glutenfri granola

 
Min goda granola med kokosflingor, havregryn och kardemumma bland annat. Ät med yoghurt eller toppa en smoothiebowl. 
 
Glutenfri Granola | en stor burk
5 dl havregryn
1/2 dl råsocker
2,5 dl vatten
3 msk olja
1,5 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
1 dl solroskärnor
1 dl rostade kokosflingor
en knivsudd salt
1 tsk kardemumma
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, frön och råsocker. Blanda vatten och olja och stänk över. Smaksätt med salt och kardemumma. 
 
Rosta mitt i ugnen på en plåt i 30 minuter, rör om var femte minut så att den inte bränns och blir jämt rostad. 
Ta ut granolan ur ugnen när den är gyllene och torkad. Strö över kokosflingor och låt svalna. Förvara i en tätslutande burk.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Dina inlägg inspirerar! Tack för att du delar med dig.
Kram

2018-05-04 @ 20:47:16
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0