Glutenfri granola
Min goda granola med kokosflingor, havregryn och kardemumma bland annat. Ät med yoghurt eller toppa en smoothiebowl.
Glutenfri Granola | en stor burk
5 dl havregryn
1/2 dl råsocker
2,5 dl vatten
3 msk olja
1,5 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
1 dl solroskärnor
1 dl rostade kokosflingor
en knivsudd salt
1 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, frön och råsocker. Blanda vatten och olja och stänk över. Smaksätt med salt och kardemumma.
Rosta mitt i ugnen på en plåt i 30 minuter, rör om var femte minut så att den inte bränns och blir jämt rostad.
Ta ut granolan ur ugnen när den är gyllene och torkad. Strö över kokosflingor och låt svalna. Förvara i en tätslutande burk.
Kommentarer
Postat av: Jasmine
Dina inlägg inspirerar! Tack för att du delar med dig.
Kram
Trackback