White chocolate cheesecake tart

 
Lyxig cheesecake med vit choklad, lime och pajbotten. Wow. 
Går bra att göra dagen innan och sedan förvara i kyl.
 
Cheesecake med vit choklad
botten
150 g smör
4 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl socker
1 nypa salt
 
fyllning
1 dl gelésocker
250 g vit choklad
400 g creme cheese
2 tsk vaniljsocker
3 dl laktosfri vispgrädde
1 lime
 
Vinbär att dekorera med
 
 
Botten
Smält smöret. Låt svalna något. Blanda socker, mjölmix och salt och häll i smöret.
Tryck ut i en springform och ställ in i frysen i 30 minuter, Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Låt svalna.
 
Fyllning
Vispa grädden fast. Ställ åt sidan.
I en ny skål - vispa creme cheese och vaniljsocker till en slät smet. Rör i zesten från en lime och 1 msk limejuice.
 
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan i gelésockret. Låt sockret smälta 5-10 minuter. Vänd ner i creme cheese-smeten. Rör ut ordentligt. Vänd till sist ner grädden försiktigt. 
 
 
Torka kanterna i springformen och klä eventuellt sidorna med bakplåtspapper. Bred på vit chokladsmeten på bottnen och låt stå i kylskåp i 2 timmar. Dekorera med vinbär innan servering.
 
 

Glutenfri fransk rabarberkaka

 
En fransk sommardröm! Glutenfri och mjölkfri rabarberkaka.
 
Fransk rabarberkaka
2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk bakpulver
en knivsudd salt
3-4 stjälkar rabarber
100 g smör
 
Först av allt - sätt ugnen på 175 grader och klä botten av en springform med bakplåtspapper. Smörj med lite smör.
 
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölmix, bakpulver och salt i en skål. Vänd försiktigt ner i äggsmeten.

Bred ut i springformen. Skölj rabarbern och dela i ca 10 cm stavar. Lägg ovanpå smeten i formen. Hyvla smöret på toppen och grädda kakan mitt i ugnen i 35 minuter.



Glutenfritt

RSS 2.0