Vegansk mustig chiligryta
En vegansk version av chili con carne. Servera med picklad rödlök och någon form av creme fraiche. Glöm inte att läsa på sojafärsen och sojan så att de är glutenfria.
Chili sin carne | 4 portioner
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 dl rött vin
1 torkad eller färsk chilifrukt
1 frp blandade bönor
1 frp svarta bönor
300 g sojafärs
3 dl vatten
1 svampbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk honung
3 msk soja
kryddor: 2 tsk koriander, 1 msk spiskummin, 1 msk ingefära, 2 tsk rökt paprikapulver, 1 msk oregano.
salt & svartpeppar efter smak och tycke
Finhacka lök och fräs i en matsked olja tillsammans med koriander, spiskummin, ingefära och rökt paprika.
När löken mjuknat, efter cirka 5 min, rör ner krossade tomater, tomatpuré, vin, finhackad chili, vatten och buljong.
Låt koka samman i 10 minuter och rör sedan ner soja, honung och oregano. Smaka av med salt och peppar.
Fräs färsen i en stekpanna bredvid med lite rökt paprikapulver, salt och spiskummin. Rör sedan ner färsen i chiligrytan. Skölj av bönorna och rör ner dem i grytan.
Servera med ris, vitlöksfraiche och pickladrödlök.
Kommentarer
Trackback