Ostpaj med karamelliserad lök & soltorkade tomater
Glutenfri paj med grevéost, ramslök, karamelliserad lök och tomater.
Pajskal
1 dl solrosfrö & sesamfrö
1 dl glutenfria havregryn
4 dl glutenfri grov mjölmix
½ tsk salt
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
100 g kallt smör
Fyllning
2 gula lökar
10 körsbärstomater
60 g ramslök eller spenat
1 dl soltorkade tomater
2 dl grevéost, riven
Äggstanning
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
grovhackad basilika
salt, peppar
Addera frön, havregryn, mjölmix, salt, ost och creme fraiche i en matberedare. Dela smöret i mindre kuber och mixa ner snabbt. Om degen känns för hård - häll i några teskedar kallt vatten. Tryck ut pajdegen i en form och ställ i frysen i 30 min. Förgrädda sedan i 10 minuter på 225 grader.
Skala och skiva gul lök och stek i smör på låg värme tills den börjar bli gyllene. Salta.
Skiva körsbärstomater, låt de soltorkade tomaterna rinna av från oljan.
Äggstanningen gör du genom att vispa samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Montera pajen genom att lägga ramslök i botten, sedan löken, soltorkade tomater, grevéost och sist körsbärstomater. Toppa med äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i 30 minuter på 225 grader, täck med folie om den får för mycket färg.
Mums, det ser gott ut!
Kram