Knäckbräck med havssalt

 
 Julens kanske godaste sötsak - knäckbräck. Precis som vanlig knäck men du kokar den lite längre och häller ut på ett bakplåtspapper. 
 
Knäckbräck
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
 
2 dl mandlar
flingsalt
 
Skålla mandlarna genom att läggga dem i en kastrull med vatten som täcker. Koka upp och häll sedan av i en sil. Skala om du vill, annars hackar du mandeln och ställer åt sidan.
 
Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 130 grader, börja på högtemperatur och rör om och sänk sedan. Håll koll på kastrullen hela tiden. Gör kulprovet genom att droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Går det att forma en kula av smeten som är relativt hård är den klar.
 
Ta av från värmen och rör ner mandeln. Häll ut på en bakplåtspapper på en plåt och bred ut. Strö över havssalt och ställ in i frysen. Bryt bitar av knäcken och förvara kallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0