Glutenfri chokladtryffeltårta
Det här är ju lite av en paraddessert för alla chokladälskare. Den känns lyxig och avancerad, men tar inte ens en timme att göra. Smaken av choklad är intensiv, och vill du göra den lite snällare kan du använda 50% eller 60% choklad istället för 70.
Chokladtryffeltårta | 8-10 bitar
chokladkaka
2 ägg
2,5 dl strösocker
1/2 dl sirap
1,5 dl glutenfri, fin mix
4 msk kakao
1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt smör
tryffel
2 dl laktosfri vispgrädde
2 msk flytande honung
3 msk strösocker
100 g 70% mörk choklad
1 msk smör
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner salt och låt svalna.
Rör samman ägg, socker och sirap i en skål. I en annan skål rör du samman den glutenfria mjölmixen och kakao. Sikta sedan ner i den första skålen. Rör ner smöret och häll över i en form klädd i bakplåtspapper, insmord i olja.
Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna helt i rumstemperatur.
Värm vispgrädde, honung och strösocker i en kastrull med tjock botten. Dela chokladen i mindre bitar. När grädden kokar, ta av från värmen och rör i chokladen tills den smält och sedan smöret. Låt svalna.
När chokladkakan och tryffeln har svalnat, vänder du upp och ner på kakan och lägger den på ett fat. Bred över tryffeln och toppa med lite riven choklad, havssalt eller jordgubbar. Njut!
Kommentarer
Trackback