Crêpes Suzette med saffran
En förenklad, glutenfri version av Crêpes Suzette med saffran. Perfekt till frukost eller lunch under julledigheten. Jag använer mig av mandelmjölk och mjölkfritt smör för att göra pannkakorna mjölkfria.
Glutenfria saffranspannkakor
5 dl mandelmjölk
3,5 dl mjölmix
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
20 g smält smör
1/2 g saffran
4 ägg
4 apelsiner
6 msk sirap
Sikta mjölmix ner i en skål. Rör i mjölken tills blandningen är klumpfri. Vispa ner salt och vaniljsocker. Mortla saffranet med lite socker och rör ut i det smälta smöret. Rör ner i skålen. Vispa till sist ner äggen, ett i taget.
Stek pannkakorna på medellåg värme tills de fått fin färg. Förvara i ugnen medan du förbereder apelsinerna.
Skala och filéa apelsinerna. Värm sirap i en stekpanna. Rör ner apelsinfiléerna och låt de bli varma medan sirapen blir till en god sky. Servera pannkakorna med apelsinerna och ringa över skyn som blir över i pannan. Toppa med lite florsocker
Kommentarer
Trackback