Glutenfri falafel med picklad rödlök och mango
Glutenfri falafel med goda tillbehör - mango, picklad rödlök, vitlöksdressing bland annat. Enkelt och så gott! Jag steker mina i rikligt med olja, men det går absolut att fritera dem också.
Glutenfri falafel
2 frp kikärtor á 230 g (avrunnen vikt)
1 liten gul lök
4 vitlöksklyftor
1 dl bladpersilja
2 msk maizena
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk mald koriander
Mixa lök, vitlök och grovhackad persilja. Skölj kikärtorna och mixa ner dem tillsammans med kryddor och maizena. Smeten ska bli relativt fast.
Forma till små bollar och stek i rikligt med olja på relativt hög värme.
Picklad rödlök
3 små rödlökar
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
Skala och skiva löken tunt. Lägg i en ren glasburk.
Koka upp ättika, socker och vatten och häll över löken i burken.
Håller länge i kylskåp!
Vitlökssås
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
salt, vitpeppar
Riv ner vitlök i creme fraichen, rör om, smaka av med salt och peppar.
Servera det hela tillsammans med spenat eller sallad, samt gurka. Gärna lite persilja eller basilika att toppa med!
För att göra rätten vegansk - byt ut creme fraichen mot en sojabaserad sort.
Kommentarer
Trackback