Sconesfrukost
Det här med att hitta tillbaka till matfotograferandet och bloggandet tog ju lite tid. Håller för närvarande på att skissa upp våriga recept, så tillsvidare får ni mitt recept på glutenfria scones, perfekta frukosten en söndag, eller varför inte lyxa till det mitt i veckan?
Scones | 6 små
Scones | 6 små
4,5 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl filmjölk
lite salt
sesamfrö att toppa med
Blanda samman mjölmix, salt och bakpulver.
Skär smöret i mindre kuber och nyp ihop med mjölblandningen.
Häll i filmjölken och rör samman ordentligt.
Forma sex scones och strö över sesamfröna.
Baka i ugnen i 10 minuter på 250 grader.
Servera med marmelad, grevé och en klick smör.
Forma sex scones och strö över sesamfröna.
Baka i ugnen i 10 minuter på 250 grader.
Servera med marmelad, grevé och en klick smör.
Kommentarer
Trackback