Glutenfri potatispizza med rosmarinmajo
Jag är uppväxt med en härlig liten örtagård, och van vid att alltid ha färska örter till hands. Men det är inte lika lätt att få örterna man köper på ica att överleva i ett lägenhetsfönster, om det inte råkar vara en rosmarinplanta. Så i detta recept kombinerar jag potatis, olivolja och rosmarin i ett riktigt gott möte!
Potatispizza med rosmarinmajo | 4 portioner
Potatispizza med rosmarinmajo | 4 portioner
8 glutenfri mjölmix
2 dl majsmjöl
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1 msk honung
2 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl riven, vällagrad ost
olivolja + 1 vitlöksklyfta
6-8 potatisar t.ex. amandine
flingsalt & svartpeppar
1,5 dl neutral olja
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 msk rosmarin, finhackad
1/2 tsk dijonsenap
salt, peppar
Smula jästen i en skål och rör ut med vattnet. Rör i saltet, honung och olivolja. Rör ner majsmjölet och tillsist mjölmixen. Addera mer mjöl om degen känns allt för lös. Låt jäsa 30-45 minuter.
Mandolina potatisarna tunt. Blanda olivoljan med finhackad vitlök.
Blanda äggula, finriven vitlök, dijon, rosmarin, salt & peppar i en skål med höga kanter. Börja vispa med elvisp och häll i oljan långsamt i en tunnstråle tills majon gått ihop ordentligt. Blir den för tjock kan du tillsätta 1 msk vatten.
Dela pizzadegen i fyra delar och kavla ut dem på mjölat bakbord. Pensla med olivoljan med vitlök. Strö över osten, potatisen och baka sedan av i ugnen på 250 grader i cirka 10-15 minuter.
Sedan är det bara att klicka på rosmarinmajon och strö över flingsalt och lite peppar. Klart!
Kommentarer
Trackback