Toscaäpplen

En gammal klassiker som inte får glömmas bort så här i äppeltider! Välj syrliga, smakrika och fasta äpplen. Serveras med lite ovispad grädde.
4 äpplen
5 dl vatten
2 dl socker
1/2 citron
50 g smör
50 g hyvlad mandel
1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
2 msk potatismjöl
Skala äpplen och kärna ur dem. Koka upp vattnet, socker och juicen från en citron.
Lägg i äpplen, låt koka någon minut och ställ sedan åt sidan för att vila.
Smält smöret, blanda ner sockret, grädden och mandeln. Låt koka samman och rör sedan i potatismjölet.
Lägg äpplena i en ugnsfast form och fyll med toscasmet.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills toscan börjar få färg.
Servera med ovispad grädde.
Kommentarer
Trackback