Glutenfritt Äpplebröd med kanel & mandel
Ett glutenfritt äpplebröd med mandel och kanel. Så himla gott, och kanelen bättrar på julkänslan! Väldigt enkelt och gott. Jag brukar vänta ett par timmar innan jag skär upp brödet helt och hållet, så blir det jämna skivor.
2 dl rena havregryn
1/2 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
2 små äpplen
1 dl mandel, finhackad
1/2 dl sesamfrö
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl havremjöl
7 dl mörk mix, Mixwell
1 tsk kanel + 1 tsk att toppa med
7 dl mörk mix, Mixwell
1 tsk kanel + 1 tsk att toppa med
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform med matolja.
Blanda 1 dl havregryn med filmjölk & sirap. Låt svälla lite.
Under tiden - skala och riv äpplena grovt, pressa ut vätskan och blanda ner tillsammans med sesamfrö och mandel.
Under tiden - skala och riv äpplena grovt, pressa ut vätskan och blanda ner tillsammans med sesamfrö och mandel.
Rör i salt och bikarbonat
Häll ner 1 dl havregryn och 2 dl havremjöl och rör om ordentligt. Blanda i 5 dl mix och rör sedan ner 1 dl i taget.
Häll smeten som ska vara kladdig i brödformen och strö över kanel. Stänk in vatten i ugnen och grädda sedan brödet i nedre delen av ugnen i 50 min.
Brödet är klart när det inte längre är kladdigt inuti.
Kommentarer
Trackback