Nässelsoppa med löktrav
Allt prat om nässlor och ramslök har gjort mig sugen på Nässelsoppa. Stötte på ett hav av nässlor och löktrav vid mammas koloni när vi grävde där i lördags, och plockade ihop en stor korg! Soppan passar som förrätt till fyra, dubbla receptet för huvudrätt.
INGREDIENSER
1 liter späda nässlor (eller toppskott)
1/4 liter löktrav
1 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
2 msk portvin
citronsaft från en halv citron
salt, peppar, lite tabasco
maizena
GÖR SÅ HÄR
Plocka bort stjälkarna och skölj sedan nässlorna och löktraven noggrant.
Fräs i smöret och tillsätt sedan vatten och buljong. Låt koka 5 minuter.
Tillsätt sedan grädden, vinet och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Red av soppan med maizena om det behövs.
Servera som den är eller med lite parmesanflagor.
Kommentarer
Trackback