Ugnsbakad lax med rostade rotfrukter
Tiden flyger iväg och plötsligt var det juni. I väntan på fler koloniinlägg kommer här är härlig middag vi åt häromdagen. Måste det alltid var potatis tänkte vi, och rostade istället alla andra goda rotfrukter vi kunde komma över. Till det hela serverades en klassisk dillsås som passar så bra till lax.
INGREDIENSER
4 lax filéer
4 morötter
4 morötter
4 rödbetor
2 rödlökar
3 palsternackor
Rosmarin, salt & peppar
Lite honung
citronzest
Dillsås
Dillsås
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
dill efter tycke och smak
lite salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
- Skrubba alla rotfrukter och dela sedan i lagom stora bitar.
- Gnid in olivolja och färsk rosmarin, salt och peppra och ringa över lite flytande honung.
- Rosta i ugnen på 250 grader tills rotsakerna börjat mjukna
- Rosta i ugnen på 250 grader tills rotsakerna börjat mjukna
- Sänk ugnen till 200 grader.
- Riv citronzest över laxen och salta och peppra.
- Kör in i ugnen cirka 10 minuter tills laxens innertemperatur är 56 grader. Eller varför inte någon grad tidigare!
För att göra dillsåsen blandar du bara ihop ingredienserna och smakar av med salt och peppar. Mums!
För att göra dillsåsen blandar du bara ihop ingredienserna och smakar av med salt och peppar. Mums!
Kommentarer
Trackback