Gazpacho med krutonger och majonäs
Gazpacho är den perfekta lunchen i sommartider. Eller varför inte förrätt. Serverad med krutonger och en härlig majonäs med basilika, persilja och gräslök.
INGREDIENSER
INGREDIENSER
gazpacho
400 g tomater
1 gul och en röd paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt
1/2 gurka
1 dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
salt, peppar
krutonger
ett par tjocka skivor formfranska
olivolja
vitlök
salt
majonäs
1 äggula
1,5 dl neutral olja
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
rikligt med salt och peppar
hackade örter
GÖR SÅ HÄR
Mixa alla ingredienserna till gazpachon. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen så att den serveras iskall.
Vispa ihop äggulan, dinjonsenapen, vinägern och lite salt och peppar. Vispa sedan i olja sakta tills majonäsen tjocknat. Blir den för tjock kan man hälla i en tesked vatten eller så och vispa ut. Blanda sedan i finhackade örter.
Och så tillsist - krutongerna.
- Grovhacka brödet, värm olivolja i ett stekjärn tillsammans med lite vitlök och fräs på brödet. Strö över salt.
Servera soppan med lite hackade örter på toppen och krutongerna och majonäsen vid sidan av.
- Grovhacka brödet, värm olivolja i ett stekjärn tillsammans med lite vitlök och fräs på brödet. Strö över salt.
Servera soppan med lite hackade örter på toppen och krutongerna och majonäsen vid sidan av.
Kommentarer
Trackback