Glutenfritt pumpafröbröd
Pumpafrö i kombination med sötma från honung är en riktig fullträff.
Lätt att skära var det också. Riktigt gott med lite avokadoröra till!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
50 g jäst
2 1/2 dl fingerljummet vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk fiberhusk
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1 dl kesella/creme fraiche
2 rejäla matskedar honung
6 dl Fin mix, semper
GÖR SÅ HÄR
GÖR SÅ HÄR
- Smula jästen i en bunke och tillsätt det ljumna vattnet. Rör ut tillsammans med saltet.
- Tillsätt därefter fiberhusk, rapsolja, pumpakärnor, kesella och honung och rör om.
- Rör sedan ner mixen och arbeta degen.
- Tillsätt därefter fiberhusk, rapsolja, pumpakärnor, kesella och honung och rör om.
- Rör sedan ner mixen och arbeta degen.
- Låt jäsa i 30 minuter på ett varmt ställe.
- Häll ner degen i en smord brödform och låt jäsa 30 minuter till. Sätt ugnen på 200 grader.
- Strö sedan på pumpakärnor ovanpå och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.
Kommentarer
Postat av: sara
ser ljuvligt gott ut! får nog bli till att baka det då jag får en ledig dag över..
är "bunken" från åhléns?
Postat av: sara
ser ljuvligt gott ut! får nog bli till att baka det då jag får en ledig dag över..
är "bunken" från åhléns?
Trackback