Snickerskaka
Lite mer otraditionellt julgodis är väl ändå snickerskaka? Jag har gjort min med glutenfria cornflakes och puffat ris, sk vårgårda ris. Men det blir lika gott med bara cornflakes!
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl glutenfria cornflakes
2 dl vårgårda ris
150 g mörk blockchoklad
150 g mörk blockchoklad
Värm jordnötssmöret, vaniljsockret, sockret och sirapen på svag värme.
Rör hela tiden.
Ta av från värmen och blanda ner cornflakesen och riset. Bred ut i en form.
Smält chokladen och bred över.
Kyl 2-3 timmar och skär sedan lagom stora bitar.
Rör hela tiden.
Ta av från värmen och blanda ner cornflakesen och riset. Bred ut i en form.
Smält chokladen och bred över.
Kyl 2-3 timmar och skär sedan lagom stora bitar.
Kommentarer
Trackback