Hemmagjord chokladpudding
Chokladpudding är verkligen en barndomsfavorit, självklart i pulverform. Men så kom jag på den briljanta idén att göra chokladpuddingen hemma från grunden, och det ångrar jag inte. Det gick hur fort som helst och den blev helt perfekt. En enkel juldessert helt enkelt!
Glutenfri Chokladpudding / 4 portioner
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 dl socker
2 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 äggulor
50 gram mörk choklad (70%), grovhackad
Vispad grädde
Riven choklad
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 dl socker
2 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 äggulor
50 gram mörk choklad (70%), grovhackad
Vispad grädde
Riven choklad
Vispa samman majsstärkelse, kakao, socker och vaniljsocker i en kastrull. Vispa ut alla klumpar.
Blanda i grädden till en jämn smet och tillsätt sedan äggulorna och mjölken.
Blanda i grädden till en jämn smet och tillsätt sedan äggulorna och mjölken.
Sätt kastrullen på spisen på medelhög värma och rör hela tiden så att den inte bränner fast.
Vispa tills puddingen börjat tjockna, ta sedan av kastrullen från värmen och rör ner den mörka chokladen. När den smält har du en glansig pudding redo att hällas upp i portionsglas. Låt svalna i kylskåp.
Servera med vispgrädde och riven choklad.
Vispa tills puddingen börjat tjockna, ta sedan av kastrullen från värmen och rör ner den mörka chokladen. När den smält har du en glansig pudding redo att hällas upp i portionsglas. Låt svalna i kylskåp.
Servera med vispgrädde och riven choklad.
Kommentarer
Postat av: Thea @ Baking Magique
Vilka fina bilder och chokladpuddingen ser helt underbar ut! :)
Trackback