Pannkakor med äppelkompott

 
Jag drar mig inte från att säga att hösten är här, och med det äpplesäsong. Det har trots allt regnat mer eller minder i en månad nu. Nåväl, nästan. Äpplen hittade jag i skogen på ett äppleträd med syrliga äpplen. Osäker på vilken sort. Adderade dessutom lite tahitivanilj till kompotten samt råsocker för karamelliserad smak.
 
Pannkaksfrukost en söndag kan bara bli bättre med en klick grädde och äpplekompott. Och ett glas äpplemust till det. Magiskt.
 
Glutenfria Pannkakor
4,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl mjölmix
1/2 tsk salt
20 g smält smör
 
Vispa mjöl och mjölk klumpfritt. Vispa ner äggen och saltet.
Vispa till sist ner smöret.
Stek på låg värme i smör till pannkakorna blivit gyllenbruna.
Servera med vispad grädde och äpplekompott.
 
Äppelkompott
1/2 kg äpple 
1 dl strösocker 
1/2 dl råsocker
en skvätt vatten
en liten bit vaniljstång
 
Skala äpplena och tärna dem. Koka upp tillsammans med sockret och vaniljstången, runt 10 minuter. Skrapa ut fröna ut vaniljstången och blanda ner. Håller sig ungefär två veckor i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0