Morotskaka - med en twist av polkabetor, palsternacka och olivolja
Det finns egentligen ingenting som går upp emot en riktigt bra morotskaka. När vi var på kolonin skördade vi morötter, palsternacka och polkabetor och de får samsas i denna goda kaka tillsammans med olivolja, toppad med vita vinbär! Är du modig kan du även krydda med lite rosmarin eller andra färska örter!
INGREDIENSER
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
2 dl socker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl olivolja
1 dl olivolja
3 dl grovt rivna morötter/rödbetor/palsternacka
GLASYR
50 g smör
GLASYR
50 g smör
150 g philadelphia
3 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Vispa ägg och socker.
- Blanda övriga torra ingredienser och rör ner dem i smeten.
- Tillsätt de rivna rotfrukterna och olivoljan sist.
- Blanda övriga torra ingredienser och rör ner dem i smeten.
- Tillsätt de rivna rotfrukterna och olivoljan sist.
- Häll smeten i en smord form.
- Grädda i 175 grader i 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred sedan på kakan när den svalnat. Strö över säsongens bär!
- Grädda i 175 grader i 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred sedan på kakan när den svalnat. Strö över säsongens bär!
Kommentarer
Trackback